Vi har under sommaren varit relativt inaktiva här på bloggen. Men det betyder inte att vi inte jobbat med våra tjänster: Smartbudget, Smartkalkyl och den nya tjänsten Bankbetyg.

Vi har gjort mängder med uppdateringar och förbättringar. De flesta av dessa förbättringar har vi endast informerat om via vårt nyhetsbrev. Vi tänkte med det här inlägget upplysa er lite om vad som har gjorts.

Splitta transaktioner

Många har önskat möjligheten att splitta transaktioner direkt i kassaboken. Nu är det äntligen möjligt. När man klickar på editera en transaktion finns nu en knapp/ikon till höger om saldot som öppnar en yta där man snabbt och enkelt kan splitta transaktionen.

Bankimporten

Vi har under de senaste 3-4 månaderna gjort mängder med uppdateringar som kretsar kring bankimporten. I de flesta fall är det kanske inte något som syns visuellt utan mer något som händer i bakgrunden. Mycket handlar om att anpassa bankimporten utifrån alla ändringar som bankerna gör. Tydligaste exemplet är kanske SEB där vi nu erbjuder möjligheten att hämta transaktioner via Mobilt Bank-ID. Något som troligen kommer att bli vanligare allt eftersom bankerna lämnar de förenklade koderna.

Vi får varje vecka hjälp av er användare att uppdatera och fixa bankimporten, något som vi är mycket tacksamma för. Som vi har sagt förut. Utan er hjälp kan vi inte bygga stöd för alla banker och kort, så tack!

 

Här följer en kort sammanfattning av jobbet kring bankimporter

Ny import från Swedbank och SEB

Vi har byggt om autoimporten från Swedbank och SEB. Från Swedbank kan vi nu äntligen hämta ören, något som vi vet varit efterlängtat och som vi fått många frågor om. Samma sak gäller för alla Sparbanker som använder Swedbanks internetbank och appar.

Eftersom SEB planerar att sluta med inloggning via förenklad kod så har vi byggt stöd för hämtning av transaktioner med Mobilt BankID. Läs mer om hur det fungerar nedan.

Autoimport med Mobilt BankID

Hämtning av transaktioner med Mobilt BankID fungerar lika smidigt som med personlig kod. Fyll i ditt personnummer och välj Mobilt BankID som inloggningsmetod (fungerar endast för SEB just nu). Därefter öppnar du BankID-appen på din mobil och godkänner inloggningen. Nu kan Smartbudget hämta dina transaktioner.

Vid inloggning med Mobilt BankID kan man aldrig starta överföringar, betala räkningar osv. utan att än en gång godkänna det man vill utföra med just Mobilt BankID. Därför kan du känna dig helt säker med att även i fortsättningen låta Smartbudget hämta dina transaktioner. Liksom vid inloggning med förenklad kod sparar vi aldrig dina inloggningsuppgifter.

Automatisk bankimport från Skandiabanken

Nu kan man äntligen göra en automatisk bankimport även från Skandiabanken, något vi vet varit efterlängtat. Om ni stöter på något problem så är det bara att kontakta oss så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa er.

Bankimport för Nordea Kreditkort, Marginalen och Coop

Nu kan man äntligen få med transaktioner från Nordeas kreditkort vid en automatisk bankimport i Smartbudget. Välj bara Nordea i listan och gör en import som vanligt så ska kreditkorten dyka upp. Vi har nu även stöd för manuell import från Marginalen Bank och har i dagarna passat på att "laga" autoimporten från Coop då de hade byggt om sin webbsida.Vi byter namn på ordvalet för Budget

Vi har nyligen bytt namn på "Budget" till "Ekonomi" för att bättre reflektera vad det innebär. En ekonomi är en budget och kassabok tillsammans och går inte att separera, detta tillsammans kallar vi för en Ekonomi. Tillgångar, lån och alla andra funktioner är gemensamma för alla Ekonomier.

 

Anteckning per transaktion

Vi har fått in flera önskemål om att kunna skapa en anteckning på transaktioner. Nu har vi äntligen byggt in funktionen både i kassaboken och i bankimporten. Dessutom kan man enkelt lägga till eller ändra en anteckning på flera transaktioner samtidigt med hjälp av massändring i kassaboken.

Självklart kan man söka fram alla transaktioner i kassaboken med hjälp av filterfunktionen som man hittar direkt under grafen (gäller endast plustjänsten).

Nu kan man välja konto på översikten

På översikten kan man se sina utgifter per kategori. Nu har man även möjlighet att välja vilket konto som översikten ska visas för. Välj antingen "Alla konton" eller bara ett specifikt. Funktionen visas bara om du har fler än ett konto.

Vi lanserade Bankbetyg

I Januari lanserade vi tjänsten Bankbetyg, en helt ny tjänst som jämför Sveriges banker och låter kunderna tycka till. Samlad information om bankerna presenteras på ett tydligt sätt där konsumenten kan jämföra bland annat avgifter, bankkort och bolåneräntor, men även titta på andras betyg och själv kommentera.

Har du betygsatt din bank?

Samarbete med Bolånetorget

Bolånetorget vänder sig till de som planerar att köpa bostad eller som vill sänka sin nuvarande boränta.

 

Har du frågor eller önskemål kring någon av våra tjänster så kan du nå oss på mail kundtjanst@smartbudget.se eller i vår FB-grupp facebook.com/smartbudget

Vi finns även på Twitter där vi också svarar på frågor. twitter.com/smartbudgetse