Hejsan,  Joacim här igen…

Eftersom jag är personen med det grafiska sinnet. (Ja Andreas, du kan rita du med =)) så kommer jag nog mestadels skriva inlägg kring allt som har med utseende och form att göra.

Mitt främsta mål här på Tycero är att leverera snygga lösningar som är enkla för alla att använda.

Nu i mitt andra inlägg tänkte jag ta upp företagsnamnet och arbetet kring att ta fram vår logotype.

Att komma på ett företagsnamn är inte enkelt. Efter många och långa diskussioner har vi kommit fram till namnet Tycero. Ska vi vara ärliga så finns de inte mycket logik bakom det namnet, mer än att namnet dök upp på en sida där man kan generare domännamn. Sidan heter www.domaintyper.com och är riktigt trevlig måste jag säga.

Men det var ändå något som fick oss att välja detta ganska korta och unika namn.

Ordet Tycero ger inga direkta sökträffar och vi gillade uttalet samt formen. Eftersom vi inte kommer marknadsföra våra tjänster med namnet ser vi inte själva ordet eller den icke befintliga betydelsen som ett problem.

Jag kommer inte gå in i detalj hur jag har skapat logotypen. Jag tänkte bara visa en outline av ordet och de olika logotyperna som skapades för att komma fram till den slutgiltiga bilden. Som ni ser på bilden har jag använt Adobe Illustrator.

Jag vill samtidigt passa på att tacka alla som kommit med kommentarer på Grafiskt forum.

 

 

>