Det nya året är för många en perfekt start att börja med något nytt eller att ändra på en vana. Många nyårslöften uttalas men kanske inte riktigt lika många har hållits när man blickar tillbaka på året. Ett löfte kan vara att man vill få bättre koll på ekonomin och dra ned på utgifterna - och det är faktiskt något som Smartbudget kan hjälpa till med.

Passa på att få en bra start på det nya året och ta dig tid att se efter hur dina pengar används. Kanske hittar du onödiga utgifter som kan läggas på något roligare istället? Gör en bankimport redan idag!

Året som gått

Det är alltid kul att titta på trender och hur vissa kostnader minskar och ökar under året. Här nedan kommer två exempel på hur det kan se ut när man jämför 2013 med 2014 över alla månaderna på året. Det är inga faktiska krontal i graferna nedan utan det är prisindex som används till jämförelse.

Index för elkostnader 2013/2014

Elkostnader

Elpriset har under 2014 varit lägre jämfört med föregående år och som vanligt ser man en toppnotering under de kallaste månaderna januari och februari.

Index för sparande 2013/2014

Sparande

Hur mycket pengar man lägger undan varje månad är ganska så konstant under året men med en spik under juni som antagligen beror på att många får tillbaka på skatten.