Ny meny

Vi har precis lanserat en ny menustruktur. Det är inga extrema ändringar, men små detaljer och omstruktureringar som vi hoppas gör sidan enklare att använda.  Dessa ändringar gäller även Smartkalkyl.se

Större version av bilden


Följande ändringar har gjorts:
  • Menyn är uppdelad i två delar där en fokuserar på verktyget och den andra delen på "merfunktioner".
  • Menyn tar mindre plats.
  • Sidans högra del är nu lite bredare.
  • Logga ut och in finns uppe till vänster markerat med rött respektive grönt.
  • Inställningar finns uppe till vänster.
  • Förtydligat vem man är inloggad som.

OBS! Om sidan ser konstig ut, tryck då tangentbordskombinationen Ctrl+F5!


Nominerad till sveriges bästa sajt

Smartbudget har blivit utsedd till en av sveriges 100 bästa sajter av IDG och deras lista "Topp 100". Detta är såklart jättekul och vi hoppas blygsamt på ett pris i någon av de 17 kategorier som finns. Det är en vinst i sig att bara hamna på denna lista så vi är nöjda hur det än går på prisutdelningen den 15:e oktober på Nalen i Stockholm, där vi också kommer att vara på plats.


Bättre stöd för iPad

Sidan är nu i skala 1:1 när man kör i landscape-mode (liggande). Det betyder att man inte kan eller ska behöva zooma i det läget. Fördelen är att sidan är skarpare att läsa och man slipper flytta skärmen i sidled. 

Vi döljer hela högerdelen där vi tipsar om funktioner etc. 

Vi har städat upp lite detaljer som inte fick plats vilket skapade radbrytning etc.

När man kör portrait-mode (stående) så döljer vi även lite flikar där uppe som strulade till saker. Tyvärr är det svårt att få plats med allt i detta läge, varför man också kan zooma in och ut.

Det finns säkert fler saker som kan bli bättre. Har ni tips eller önskemål så vet ni var vi finns. Tyvärr verkar det som de finns någon bugg i iOS5 som gör att när man flippar mellan lägena så slutar skala 1:1 fungera. Om någon teknisk person känner till problemet så säg till :D 

Vi vet att Smartbudget ser hyffsat ut på Android-plattor också, däremot finns det en bugg på avtals-funktionen som rapporterats in av en användare.


Övrigt

Vi har lagt till och förbättrat stöd för 2-3 banker, däribland stöd för e-fakturor på Skandiabanken samt stöd för American Express.

En bugg är nu fixad på Historik och grafer vilket gjorde att man inte kunde filtrera på anteckning samt min- och maxvärde.