Bankimport

Detta är i vårt tycke en av våra hittils bästa funktioner som vi lanserar på Smartbudget. Om du inte vill läsa all jobbig text finns en bild längst ned :)

Tänk dig att inte behöva skriva in precis varenda liten utgift manuellt i kassaboken. Det är nu möjligt med vår superenkla och smidiga importfunktion som fungerar med de flesta stora bankerna.
För närvarande testat för Handelsbanken, Swedbank, Nordea och SEB, men självklart fixar vi så att det funkar för just din bank om du vill bistå med fem minuters hjälp.

Såhär lätt importerar du till kassaboken från internetbanken:

1. Öppna upp din internetbank. Gå till transaktioner, kontohistorik (eller liknande) och kopiera alla de rader du vill importera (se exempel). Tips: Testa med ett fåtal först.

2. Gå till Smartbudgets bankimport och klistra in de rader du just kopierade i det stora textfältet. Tryck på "Läs in transaktionerna".

3. Nu har allting automatiskt lästs in och kategorier/typer har även satts på de rader som du tidigare har importerat/lagt in i kassaboken och valt kategori för. Systemet är t.om. så smart att om du själv inte valt kategori för denna typ av rad tidigare så tittar vi på hur andra användare kategoriserat detta namn. T.ex. "Statoil" kommer automatiskt sättas till Transport / Bensin eftersom någon annan (jag bl.a.) har kategoriserat det namnet tidigare.

4. Tryck på den stora gröna knappen så importeras alla rader som är grönmarkerade. Ej kategoriserade och borttagna rader kommer ej importeras, samma sak med möjliga dubletter som inte avklarats.

5. Färdigt! Nu kan du titta i din kassabok så ska du se att allting importerats som det skulle.

Vi har valt att göra denna funktion tillgänglig för alla, dvs. inte bara de med plustjänsten. Detta eftersom vi tycker att alla som vill prova att importera från sin bank ska få göra det. Det finns dock en begränsning på gratisversionen, man kan max importera 100 rader.