Full aktivitet

clock August 25, 2009 23:22 by author Andreas

Aktivitet

Nu var det ett tag sen vi skrev i bloggen men det betyder inte att vi ligger på latsidan! Vi kör på med riktigt bra tempo och vi hoppas verkligen kunna ha klar plustjänsten i slutet av september.
Idag har vi snyggat till och färdigställt "innehav" vilket vi tror kommer bli en riktigt kul funktion där man kan följa utvecklingen av fonder, aktier, fastigheter osv. Man skriver enkelt in värde t.ex. en gång i månaden och kan sedan följa alla sina innehav i tabell och graf. Läs mer här
Kom gärna med förslag på typer av innehav, det är svårt att komma på bra kategorier.

Automatik

En ny funktion som vi tror kommer bli väldigt uppskattad är automatisk kassabok. Detta går ut på att man ska slippa skriva in fasta kostnader i kassaboken varje månad/kvartal/år eller vad man nu valt. Man väljer helt enkelt vilken dag man vill att smartbudget automtaiskt ska lägga in en rad i kassaboken för en viss budget-post. Screenshot finns längst ned i detta inlägg.

Kassabokshistorik

Med denna funktion kan man enkelt göra utsökningar på all din historik i kassaboken. Säg att du vill ta reda på hur mycket pengar du lagt ned på luncher från maj till augusti som kostade mellan 50 och 70 kronor, det kan du snart! :)

Övrigt

Vi har lagt till logga in / logga ut i menyn nu istället för längst uppe till höger. Det var många som missade knapparna.Ny funktion - månadsöversikt

clock August 8, 2009 19:56 by author Andreas

Månadsöversikt

Många användare har efterlyst en månadsöversikt där man kan se inkomster, utgifter och sparande månad för månad. Ungefär som i ett hederligt excel-ark på den gamla goda tiden innan smartbudget fanns Wink
Även fast vårt arbete fortsätter med plustjänsten så glömmer vi ju inte bort vad som antagligen kommer vara vår största grupp - gratisanvändare. Det är därför som vi har byggt denna nya funktion som alla kan använda.
Den nya funktionen finns under menyalternativet budget och finns som en knapp högst upp som heter "Månadsöversikt".

Om ni har några förslag på ändringar eller om det verkar vara något som inte stämmer bland siffrorna så får ni jättegärna maila eller skriva en kommentar här.

Plustjänsten

Vi fortsätter som sagt arbetet med plustjänsten och nu har vi nästan byggt färdigt översikten och jämförelsen mellan kassabok/budget, det blir riktigt bra!
Nästa sak som vi börjar bygga på är innehav - ett verktyg för att hålla koll på alla dina fonder, fastigheter, fordon, bankkonton och mycket mer. Man skriver bara enkelt in vad för typ av innehav det gäller och sedan skriver man in ett värde och kanske en kommentar.

Man ska även kunna lägga till en bild och en notering om innehavet. Vi ska också bygga så att man kan uppdatera värdet efterhand vilket ju kan bli en bra grund för grafer där man kan följa värdeutvecklingen på en fondportfölj t.ex.
Ideér och förslag mottages tacksamt även här. Eftersom vi inte börjat bygga på denna funktion än så är vi öppna för förslag.


Om oss

Vi som skriver i denna blogg heter Andreas och Joacim. Vårt företag heter Tycero och här skriver vi bl.a. om vårt arbete på våra smarta tjänster.

Månader

Sidor

    Logga in